Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Θεατρικά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη



Φέτος τα Χριστούγεννα Θέλω

Το εργαστήρι θεατρικής ονειροπλασίας ΑΙΘΕΡΟΠΛΟΟ σας προσκαλεί στον χριστουγεννιάτικο μαγικό Δεκέμβρη! 
Με αναγνώσεις παραμυθιών, τη χριστουγεννιάτικη παραστάση του εργαστηρίου και πολύ θεατρικό παιγνίδι!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘’ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΕΛΩ’’

Για όλες τις ηλικίες

Η καθιέρωμενη 15λεπτη χριστούγεννιάτικη παράσταση από τα παιδιά του εργαστηρίου γεμάτη αυτοσχεδιασμούς και το αληθινό νόημα των χριστουγέννων!

Στο θέατρο ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ
Κασσάνδρου 132

Είσοδος ελεύθερη




Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα



Tο Θέατρο Θυμέλη Έλλης Βοζικιάδου παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» στο Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ.
Η ιστορία του μικρού κοριτσιού που παραμονή Πρωτοχρονιάς πουλά σπίρτα  δοσμένη σε μια αισιόδοξη εκδοχή με μουσική – τραγούδια – χορούς εποχής να στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.
Μήπως τελικά όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο...
Η παράσταση αυτή ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Θυμέλη το 1986. Έκτοτε, παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με μεγάλη επιτυχία.

Θεατρική διασκευή :    Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία :                 Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική :                      Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά :                        Γιώργος Πολυχρονιάδης
Kοστούμια:                    Έλσα Βώκου

ΧΑΝΣ- ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ
«ΤO  K O Ρ I T Σ A K I  M E  T A  ΣΠ I Ρ T A»
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Βασ. Όλγας 150 τηλ. 2310 834 996, 2310 844 415

Από 11 Δεκεμβρίου κάθε Σάββατο & Κυριακή

Μέρες και ώρες παραστάσεων
Σάββατο 11 &  18 /12      4:00 μ.μ. 
Κυριακή  12 &  19 /12      11:30 π.μ.  &  5:00 μ.μ.
Κυριακή  26/12   11:30 π.μ.  &  3:30 μ.μ.
Δευτέρα 27 /12   και   Τρίτη 28/12   7:00 μ.μ.
Κυριακή  2/1   11:30 π.μ.  &  3:30 μ.μ.
Δευτέρα 3 /1   και   Τρίτη 4/1   5:00 μ.μ.
Πέμπτη 6/1 3:30 μ.μ.
Σάββατο 8/1    3:30 μ.μ. 
Κυριακή  9/1      11:30 π.μ.  &  3:30 μ.μ.

Έκτακτες παραστάσεις για Παιδικές εκδηλώσεις- Συλλόγους - Σωματεία

Για πληροφορίες : Λουτζιούδη Μαρία  Τ. 2311 271 299   m. 6947 70 69 72


Ο Γαργαληστής

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό παραμύθι που διηγείται τα κατορθώματα ενός ληστή, που το μόνο που κλέβει είναι το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό παιδικό γέλιο, από τα παιδιά που το έχουν περίσσιο και το μοιράζει στα παιδιά που τους λείπει.

Ο «Γαργαληστής», ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών που πήρε πνοή χάρη στη φαντασία του μουσικού και παραμυθά Δημήτρη Μπασλάμ κι έκτοτε ταξιδεύει με τη μορφή μιας πολυπρόσωπης και απαιτητικής μουσικοθεατρικής παράστασης για να χαρίσει αυθόρμητο γέλιο και αγνή συγκίνηση στους θεατές που τα έχουν ανάγκη.

 «Ζούσε πριν από χρόνια στα βάθη της Ανατολής ένας παράξενος ληστής, καθόλου εγωιστής, ούτε κι εφοπλιστής, παλαιστής, τραγουδιστής, αλλά μέγας ταξιδευτής...». Ένας Ληστής που κουβαλούσε μια κόκκινη καρό τσάντα και ταξίδευε από τόπο σε τόπο για ν? ανακαλύψει «παιδιά χαρούμενα, που τα έχουν όλα, παιδιά μ? αγάπη, μ? ωραία δώρα, παρέα να παίζουν και περίσσια ώρα». Για να τους κλέψει, με το γαργαλητό, λίγο γέλιο από το απόθεμά τους και να το μοιράσει  με τη βοήθεια της τρελούτσικης θείας του - σε παιδιά που είχαν λίγο. Ίσως πιο λίγο κι από λίγο.

Αυτή είναι η ιστορία του «Γαργαληστή». Μια ιστορία που γεννήθηκε στο μυαλό του Δημήτρη Μπασλάμ όταν γεννήθηκε η κόρη του, η Βερενίκη. Ένα τρυφερό μουσικό παραμύθι που αρχικά καταγράφηκε σε cd (2005).

Στο πλευρό του Γαργαληστή εμφανίζεται και μια «παρέα» τραγουδιστών (Αργύρης Μπακιρτζής, Δημήτρης Μπασλάμ που υπογράφει επίσης τους στίχους και την ενορχήστρωση και Φώτης Σιώτας) και μουσικών η οποία θα ξεδιπλώσει μουσικά την απίθανη ιστορία του.

Τον «Γαργαληστή» υποδύεται ο χορευτής των Sine qua non  Δημήτρης Σωτηρίου. Το παραμύθι του Γαργαληστή παρουσιάζεται εν μέρει εικονοποιημένο από κινούμενα σχέδια που υπογράφει η ομάδα Chickenworks. Τα σκηνικά και τα κοστούμια συνυπογράφουν η Ράνια Υφαντίδου και η Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα και την ηχοληψία ο Τίτος Καργιωτάκης.
Ο «Γαργαληστής» κυκλοφορεί και σε cd με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Αγγελάκας και άλλοι.

Μετά τo Μέγαρo Μουσικής Θεσσαλονίκης και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο «Γαργαληστής», φιλοξενείται στο Θέατρο-Παιδική Σκηνή «Αποθήκη Του Μύλου», για λίγες μόνο παραστάσεις 11,12,18, και 19 Δεκεμβρίου 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου