Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μετά από μία βόλτα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό...


Σε μέρες μιζέριας, απογοήτευσης και αβεβαιότητας, σε μέρες που θέλουν τον κίνδυνο να παραμονεύει (οι τηλεοράσεις μας πάντως αυτό θέλουν), σε μέρες που προσπαθούν να γίνουν γιορτινές μα δεν το καταφέρνουν πάντα...υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κρατούν το χαμόγελό τους και, μάλιστα, παλεύουν και διεκδικούν πολλά χαμόγελα. Παιδικά...
Είναι κάποιοι άνθρωποι που γίνονται γονείς για τα παιδιά εκείνα που η μοίρα τούς ήθελε έξω από μια υγιή και ισορροπημένη οικογένεια. Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται γονείς πολλών παιδιών που ζουν όλα μαζί σε ένα φροντισμένο σπιτικό κάπου ψηλά στο βουνό. Στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.
Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Ελληνικό Παιδικό Χωριό του Φιλύρου μαζί με την τάξη μου και μαζί με τις άλλες τάξεις του νηπιαγωγείου.
Και είχα την τύχη να γνωρίσω μία κυρία που είναι "μαμά" και έχει υπό την προστασία της 8 παιδιά...
Έμαθα λοιπόν πως το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι ένα αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς που στηρίζεται σε χορηγίες πολιτών.
Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι μια μικρή πολιτεία που  αποτελείται  από 8 σπίτια, μικρούς κήπους, γήπεδα, παιδική χαρά κι ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων με αίθουσα εκδηλώσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, γραφεία.
Σε κάθε σπίτι ζει μια "οικογένεια" που αποτελείται από μια "μητέρα" με τα παιδιά της που μπορεί να είναι μέχρι οκτώ.
Και υπάρχει επίσης μία ομάδα ανθρώπων που στηρίζει τα παιδιά του Παιδικού Χωριού.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να αγκαλιάσουν τόσα παιδιά και δουλεύουν σκληρά για να το καταφέρουν.
Οι οικονομικοί πόροι του Σωματείου προέρχονται από συνδρομές φίλων, χορηγίες, δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις.

Μπορείτε εύκολα να συμμετέχετε στο έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού καλώντας στο 
901 11 176176 
Σε κάθε κλήση χρεώνεστε με 3 ευρώ + ΦΠΑ 19%.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.paidikoxorio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου