Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

"Σπιτικά" παιδικά πάρτυ και λατρεμένες μουσικές μιας άλλης δεκαετίας...

Θυμάμαι πόσο χαρούμενη ένιωθα κάθε φορά που έπαιρνα στα χέρια μου μία πρόσκληση για πάρτυ! Συνήθως ήταν ένα πολύχρωμο χαρτονάκι που έγραφε τη φράση "Με χαρά σε προσκαλώ στο πάρτυ μου που θα γίνει..." και συχνά ήταν κλεισμένο σε λευκό φάκελο.
Οι περισσότεροι γονείς οργάνωναν τα παιδικά πάρτυ στα σπίτια τους με κύριο χώρο "δράσης" το σαλόνι ή το παιδικό δωμάτιο, εφόσον αυτό ήταν αρκετά ευρύχωρο.
Υπήρχε πάντα ένας μπουφές, στρωμένος με χάρτινο τραπεζομάντηλο, γεμάτος μπωλ, πιατέλες, χάρτινα πιατάκια και πλαστικά ποτηράκια. Υπήρχαν, ακόμη, αναψυκτικά σε μεγάλα μπουκάλια, χυμοί (συνήθως ΦΛΩΡΙΝΑ βερύκοκο ή πορτοκάλι), χαρτοπετσέτες με ήρωες κινουμένων σχεδίων και πλαστικά κουταλάκια για τη στιγμή της τούρτας.
Τα μπωλ ήταν γεμάτα ποπ κορν, πατατάκια, φουντούνια, πακοτίνια ή δρακουλίνια. Οι πιατέλες είχαν τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, πιτσάκια, λιλιπούτεια σάντουτς με ζαμπόν και κασέρι (συχνά είχαν και μαγιονέζα, γεγονός που με ανάγκαζε να μην τα τρώω) και κέικ.
Αυτό που δε θυμάμαι είναι ποιος έβαζε τις κασέτες στο κασετόφωνο. Ίσως κάποιος από τους γονείς ή κάποιος από τους συμμαθητές. Τα τραγούδια πάντως ήταν συγκεκριμένα και ο χορός ξεκινούσε με τα "ΠΑΠΑΚΙΑ" και το "ΣΚΑ- ΣΚΑ".
Βρήκα κάποια από τα αγαπημένα τραγούδια εκείνων των πάρτυ και τα αφιερώνω σε όλους όσους χόρεψαν με όλη τους την ψυχή σε κάποιο σαλόνι, κάποιο απόγευμα Σαββάτου ή Κυριακής, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στην αρχή της δεκαετίας του '90...

ΣΚΑ-ΣΚΑ

LAMBADA!!

Το σχολείο των Στρουμφ

Δαχτυλικά Αποτυπώματα, Χ. Δάντης

Εμείς, Ν. Καρβέλας- Α. Βίσση

Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, Σ. Αρβανίτη

Στοιχηματίζω, Μαντώ

Wind of Change, Scorpions

Τα κορίτσια ξενυχτάνε, Αλέξια

κι άλλα πολλά..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου